5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

Wiki Article

Tasar başkaca yangın çışitaları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonrasında toplanması gereken inkıbaz noktaları gibi dış unsurları da belirtmelidir.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi strüktürlırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir cidar mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Yangın Kapısının üzerinde panik bar adı verilen bir kilit sistemi bulunur. Panik pas acil boyut çabucak kapının mümkün olan en az saat kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.

Gereç: Yangın baplarında ekseri çelik yahut ahşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı elan pekliklidir.

Yangın merdiven kapkaloriın en besbelli özelliklerinden bir ötekisi de emin bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında yan merdivenleri zehirli tütünı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Yangın merdiveni kapkaloriın haricen açılmamasının vesair bir önemli sebebi de rastgele bir hırsızlık vakasının yaşanmasının önüne geçmektir. Yangın bapları kilitli olmadıkları için kolaylıkla açılabilmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; bitirme skorsı 4’ü geçmeyen ve seans fakatçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde baz olarak yangı merdiveni bulunması gereken konstrüksiyonlar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın bapsı, bir binada yangın anında kullanılan bir emniyet önlemidir. Umumiyetle yangın merdivenlerinde, acil çıkış noktalarında veya yangınla savaşım ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın esnasında alevlerin ve dumanın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine yaraşıklı olarak belirlenen yerlere ve skorlara nazaran yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde veya yakınında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her vakit muaf buzakılmalı ve engellenmemelidir.

Yaman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını dikilmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Kapısı öncelikle yangın yahut herhangi bir acil hava anında insanoğluın binayı güvenle bırakma etmesini esenlar. Antrparantez bina içinde oluşan kötü ve sıcaklığın dışarıya geçmesine mahzur evet.

Yangın Bapsı Kolu aşağı düz itilerek kapının kolaylıkla açılmasını sağlayıcı ürkü Sektör dokumasında kullanılır. Tehlike anında ihtiyaç duyulan bu aparat oldukça işlevsel ve falsosuz olmalıdır.

Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları henüz güvenlidir ve bu da fiyatlarını zaitrabilmektedir.

Yangın baplarını emsallerinden farklı kılan, montaj ve servis kalitesinin nezdinde, kullanılan malzemelerin kalitesi ve sistemin her bir yangın kapısı parçbirliının diğeriyle uyumudur

Report this wiki page